Follower's

[1/2/20011][8:39 AM]
I'm offline
haiii

Thursday, April 9, 2009

Azan Addin pengasas Echo Park



Pelbagai cara dilakukan untuk meningkatkan taraf ekonomi. Jika kebanyakan artis cenderung kepada perniagaan makanan, anggota Ruffedge, Azan Addin pula memilih cabang berbeza namun mempunyai kena mengena dengan kerjaya nyanyian apabila memilih perniagaan pakaian.

“Saya rasa tak salah ceburi perniagaan pakaian asalkan ia masih lagi ada kena mengena dengan kerjaya saya. Sebelum ini pun saya pernah melukis komik dan seni reka. Ada juga beberapa idea unik lain sedang saya fikirkan tetapi masih lagi dalam perancangan. Saya juga yakin keadaan ekonomi sekarang tidak akan menjejaskan perniagaan saya kerana satu hari nanti ia akan pulih juga,” katanya yang ditemui selepas pelancaran butiknya

“Selama tempoh itu, Ruffedge belum pernah pudar lagi di mata peminat. Jadi inilah masanya untuk kami menuai hasil yang disemai selama ini,”

Menurut Azan lagi, keyakinan untuk terbabit di dalam perniagaan itu juga didorong oleh semangat diberikan oleh Ahmad Izham Omar kepadanya.

Memilih Shah Alam untuk memulakan perniagaannya, Azan berkata dia memilih lokasi berkenaan kerana kedudukannya yang terletak di tengah-tengah antara Kuala Lumpur dan Klang yang akan memudahkan peminat jenama untuk mendapatkan Echo Park tanpa perlu meredah kesesakan jalan raya untuk ke ibu negara.


Bagaimanapun, Ruffedge yang kini tidak bernaung di bawah mana-mana syarikat rakaman tidak berhasrat untuk menghasilkan album penuh. Sebaliknya Ruffedge turut mengguna pakai kaedah yang popular ketika ini iaitu dengan mempertaruhkan single terlebih dulu. Kumpulan itu baru saja muncul dengan dua single Jangan Berhenti dan Rintihan Pengemis serta bakal muncul dengan single terbaru tidak lama lagi.


Don't forget to comment when you are done reading

14 comments:

nurain said...

artis skang kalo x meniaga baju, meniaga makanan, tu je leh tampung dorang~

Amer Aan said...

betul tu...

ladyeena said...

duhhh igtkan amer buh pic amer td... dah separuh nyawa terkejut dah. ahahaha

Amer Aan said...

haha..

Eazy Izzuddin said...

fuhyoo..
nnti pi serang..
xD

Amer Aan said...

searang..
jgn x serang...
agagag:P

cIk JanNah said...

br jer dgr brand die nieh a few days ago.

upenye die owner.
hohoo

bgus2

Rantong said...

Salam ziarah.

Pengambilan Baru Peserta Program Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net™ "Click Here"

meo188 said...

gempaklah...

respeklah...

Eazy Izzuddin said...

salam here...
anda di tag..
=P
xD

Amer Aan said...

cik jannah,
sy pon bru dgr gak...
ya..
die owner

rantong,
salam..
erk..
xnk msok tv..
nnti org tau...
sapa alien ijo
ekekek

meo,
dtg..
jgn x dtg ye..

eazy,
alien ijo kene tag...
alamak..
ok la..
nnti alien buat..
haha

joegrimjow said...

ingtkan pengusaha apa

dakchomey said...

lawa ke baju2 nyew?

Amer Aan said...

joe,
eheheh,

farah,
klu nk tau...
lawa ke x...
g r kedai...
die kat..
shah alam